Ecologisch Ecologisch

Spikker Bouw > Ecologisch

Expertises

Ecologisch

Duurzaamheid heeft de afgelopen jaren ook bij onze opdrachtgevers de aandacht gekregen die noodzakelijk is om met elkaar te bouwen aan een beter milieu.

Met goed isoleren, ventileren en luchtdichte aansluitingen creëren we een gezond binnenklimaat. De energievraag reduceren we middels zonnepanelen en warmtepompen. Naast een lagere energierekening leiden deze maatregelen ook tot minder uitstoot van CO2.

Duurzaam

Bij duurzaam bouwen denkt men vaak alleen aan de eindfase, de gebruiksfase, waarbij de woning weinig warmte verliest en er energie wordt opgewekt. Maar bij ecologisch bouwen denkt men bij elke stap aan het milieu. Het doel bij deze manier van bouwen is de impact op het milieu zo klein mogelijk houden, zowel in de gebruiksfase als bij de productie van materialen.
Deze materialen hebben daarnaast verbazend goede bouwfysische eigenschappen en dragen bij aan een gezond en comfortabel binnenklimaat. Door het toepassen van natuurlijke materialen als hout, hennep, houtvezel, stro en vlas, is de constructie damp-open. Ecologische isolatiematerialen hebben namelijk de unieke eigenschap om vocht te transporteren, zogenoemde vochtregulerende eigenschappen. Het vocht dat in de woning aanwezig is (door o.a. koken en wassen) kan door de damp-open constructie naar buiten getransporteerd worden. Er ontstaat een constante luchtvochtigheid in de woning, hetgeen gezond is voor de bewoner.

Spikker Bouw heeft ervaring met het bouwen van ecologische woningen, zowel met het gebruik van stro elementen als buitenschil als met het gebruik van houtskeletbouw middels ecologische bouwmaterialen.

Ecologisch Ecologisch Ecologisch

achtergrond